Toiminta-alue

Keplin toiminta-alue sijoittuu kolmen jokilaakson alueelle (Kala-, Lesti- ja Perhonjokilaaksot). Hallinnollisesti alue kuuluu kolmen maakunnan: Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan alueelle. Alue voidaan jakaa myös viiteen seutuun: Ylivieskan, Nivala-Haapajärven, Kaustisen, Kokkolanseudun ja Pietarsaaren seudut. Väestöä alueella oli vuoden vaihteessa 2014 181 154 asukasta.

Kepli on Valon jäsenenä sitoutunut edistämään omalta osaltaan liikuntajärjestöjen yhteisön visiota ”Olemme maailman liikkuvin urheilukansa – 2020”. Strategia koskettaa koko liikunnan järjestökenttää ja kumppaneita sekä vaikuttaa laajasti yhteiskunnassa. Yhteinen tehtävämme Valon kanssa on edistää fyysistä aktiivisuutta, liikuntaa, urheilua ja kansalaistoimintaa ihmisen elämänkulussa periaatteella ’vauvasta vaariin ja muksusta mummuun’. Lisäksi maakunnallinen omaleimaisuus, moniarvoisuus, monipuolisuus, terveyden edistäminen sekä suvaitsevaisuus ovat Keplin toiminnan peruspilareita.
Keski-Pohjanmaalla yleisseurat ovat olleet perinteisesti liikunnan ja urheilun vahvoja paikallisia vaikuttajia. Kepli haluaa jatkossa entistä enemmän tukea yleisseurojen toimintamallia ja sen kehittämistä paikallisen liikuntatoiminnan edun nimissä.


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat