Liikkuva koulu

Liikkuva koulu hallituksen kärkihankkeena

Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Hallitusohjelman tavoitteena on, että jokainen peruskouluikäinen liikkuu tunnin päivässä. Tutustu lisää https://liikkuvakoulu.fi/.

Liikunnan aluejärjestöt toimivat Liikkuvien koulujen tukena verkostotyössä, tiedottamisessa ja koulutuksissa. Voit lukea lisää tarjoamistamme maksuttomista tukipalveluista ja tilauskoulutuksistamme täältä. Ota yhteyttä: emilia.hirvi (at) kepli.fi / 0440-916 076. Olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriöstä avustusta Liikkuva Koulu ja Liikkuva Opiskelu -toiminnan tukemiseen.

Rekisteröidy Liikkuvaksi kouluksi: https://liikkuvakoulu.fi/lahdemukaan

Nykytilan arviointiin: https://liikkuvakoulu.fi/nykytila Huom! Nykytilan arviointi kuuluu hankkeen seurantaan ja edellytetään tehtäväksi vähintään kerran lukuvuodessa.

Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteita:

Viihtyisämpiä koulupäiviä.

Liikkuvissa kouluissa tehdään yhdessä, otetaan oppilaat mukaan suunnitteluun, ajatellaan asioita uudella tavalla. Monessa koulussa tämän on huomattu parantavan yleistä kouluviihtyvyyttä.

Lue lisää Viihtyvyyttä ja työrauhaa -julkaisusta.

Liikkuminen auttaa oppimaan.

Uusimpien tutkimusten mukaan liikkuminen koulupäivän aikana on yhteydessä hyvään koulumenestykseen. Liikkuminen vaikuttaa erityisesti koululaisten tiedolliseen toimintaan kuten muistiin ja toiminnanohjaukseen.

Lue lisää Opetushallituksen julkaisusta Liikunta ja oppiminen.

Työrauhaa luokkiin.

Liikkuvien koulujen henkilökunta on raportoinut työrauhan parantumisesta.

”Välituntien valvominen on tullut helpommaksi, kun oppilailla on mieluisaa tekemistä ja kahnaukset ovat vähentyneet”, kertoi eräs opettaja Liikkuva koulu -kokemuksiaan.


Suomen ja alueemme Liikkuvat koulut löydät: https://liikkuvakoulu.fi/kouluhakemisto


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat