Hankepäiväkirja 2018

15.1.2018

Kuusi rohkeaa Kokkolan Suunnistajien vetreää treenaajaa tekivät 12.1.2018 perjantai-illan kunniaksi upealla tsempillä Jokkerin Ventti kuntopiirin! Tehokas harjoitus koko vartalolle, jossa vaaditaan sekä lihaskuntoa että hapenottokykyä, 47 minuuttia täyttä actionia! Papukaijamerkki kaikille treenaajille. Myös hankekoordinaattori teki harjoituksen ja kroppa oli treenin jälkeen täysin ventti... Seuraava kuntopiiri järjestetään perjantaina 26.1.

25.1.2018

Nivalassa uusien ohjaajien koulutus. Erittäin antoisa ilta! Kiitos osallistujille, Virvelle ja Nivala FC92!

26.1.2018

Yhteisharjoitus Kokkolassa. Jokkerin Ventti!

30.1.2018

Lumilajeja opettajille seurakoulutus Köykärillä yhteistyössä Hiihtoliiton kanssa. Kiitos Sandra Jutila antoisasta ja käytännönläheisestä koulutuksesta! Mukavasti aktiivisia osallistujia paikalla!

7.2.2018

Tom Andtbackan kestävyysluento katsottavissa pe 9.2. klo 17.00 Kokkolan Suunnistajien Youtube-kanavalla.

9.2.2018

Tom Andtbackan Nuoren urheilijan kestävyysharjoittelu luento ja demo sekä kaupan päälle Jokkerin Ventti-yhteisharjoitus hankeseuroille! Avot!

13.2.2018

Suunnittelemassa Villa Elban talvipäivää 11.3.2018. Kepli ja Seuramentor-hanke mukana!

16.2.2018

Jokkerin Ventti- yhteisharjoitus Sote-salilla!

22.2.2018

Pietarsaaressa Jeppis FBC:n kanssa valmennusilta ja demotreenejä salibandypelaajille. Neljä joukkuetta mukana demotreeneissä. Kiitos kaikille rohkeille ja ahkerille osallistujille!

23.2.2018

Yhteistreenit Kokkolassa Sote-salilla. Taas tuli hiki!

26.2.2018

Kokkolassa käynnistettiin valmentajakahvit. Valmentajat ja ohjaajat kokoontuvat maanantaisin klo 14.15 Sokos Hotel Kaarlessa keskustelemaan ajankohtaisista liikunnan, urheilun ja valmennuksen asioista. Tänään mukana kuusi koutsia. Kivasti saatiin tämä uusi juttu käyntiin!

27.2.2018

Mukana Kalajoki Akatemian uusien testauspalvelujen esittelytilaisuudessa. Erittäin mielenkiintoista asiaa ja seuraväelle monia hyödyllisiä testauspalveluita ja välineitä tarjolla. Kiitos Juha Isolehdolle mielenkiintoisesta luennosta!

5.3.2018

Valmentajakahvit Sokos Hotel Kaarlessa Kokkolassa. Antoisat keskustelut jälleen mm. testausasioista.

5.3. 2018

Kokkolan Suunnistajien hallituksen kokouksessa seurakehittämisen asialla. Oman seuran analyysi -kyselyn toteuttaminen seuran jäsenistölle.

6.3.2018

Kokkolan Jymyn hallituksen kokouksessa esittelemässä hankkeen tarjoamia mahdollisuuksia, joita vielä ehtii mainiosti hyödyntää.

11.3.2018

Villa Elban talvipäivässä esittelemässä Seuramentor ohjaajien tukena -hanketta, Keplin seurapalveluita ja kaupungin seurojen tarjoamia liikunta-ja harrastusmahdollisuuksia. Monet innostuvat myös kokeilemaan puristusvoimamittausta. Päivän kovin tulos 85 kiloa!

13.3.2018

Seurakoulutusta pitämässä Seuraverkko-palvelun käyttöön Ylivieskassa.

17.3.2018

Hankkeen (toistaiseksi) viimeinen Suomen Valmentajien mentorikoulutus. Kouluttajana oli jälleen Veli-Matti Hemmo. Huikea päivä kaikkinensa! Kiitos osallistujille ja Wellulle! Ilta jatkui keilailun, yhteisruokailun ja tietokilpailun merkeissä. Kivaa rentoa illanviettoa mukavien ihmisten kanssa! Keilailumestaruuden vei Markus Å.!

20.3.-24.3.2018

Hankekoordinaattori seminaari ja koulutusmatkalla. Jyväskylässä 20.3.-21.3. Liikkuen läpi elämän- seminaari https://liikkuenlapielaman.fi/ ja Vierumäellä 22.3.-24.3. Kuntotestauspäivät 2018 sekä valmennuksen ekstrapäivä http://www.lts.fi/koulutus/kuntotestauspäivät/kuntotestauspäivät-2018. Kerrassaan mielenkiintoista ja antoisaa asiaa! Tosin tieto lisää tuskaa...

25.3.2018

Kokkolan Suunnistajien kevätkokouksessa seurakehittämisen asialla. Oman seuran analyysi-kyselyn vastauksien pohjalta keskustelua seuran nykytilanteesta ja kehittämisideoista.

29.3.2018

Seuramentor ohjaajien tukena -hankkeen ohjausryhmän kokous. Hanke on rullannut mukavasti eteenpäin ja saanut positiivista palautetta. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin! Vielä tämän vuoden lokakuun loppuun asti seuroilla on aikaa hyödyntää hankeresurssia, niin jo nyt hankkeessa mukana olevat kuin uudetkin hankkeesta kiinnostuneet seurat pääsevät vielä mukaan!

5.4.2018

Seurailta Nivalassa! Kiva yhteistyön meininki Nivalan kaupungin ja urheiluseurojen kesken! Paljon seuraväkeä paikalla. Kiitos Henri Heiskalle, Jukka Turuselle ja Suoma Korhoselle tilaisuuden järjestämisestä!

6.4.2018

Tom Andtbackan yhteistreeni SOTE-salilla Kokkolassa! Junioreita mukana useasta eri seurasta! Erittäin laadukas kaikille lajeille sopiva oheisharjoitus! Näitä harjoitteita ja liikkeitä kannattaa hyödyntää junioreiden harjoittelussa! Kivoja vinkkejä, miten esim. koulun liikuntasalien perusvälineistöä voi hyödyntää monipuoliseen harjoitteluun. Saimme hyvät maistiaiset kaikkien eri ominaisuuksien harjoittelusta 12-18-vuotiaille junioreille: kestävyyttä, voimaa, nopeutta, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja taitoa! Kiitos Tomppa ja kaikki osallistujat sekä harjoitusta seuranneet tukijoukot!

9.4.2018

Valmentajakahvit vol. 6. Keskustelua mm. siitä, pitääkö treenata väsyneenä vai pitääkö olla siinä kunnossa ettei tarvitse treenata väsyneenä.

11.4.2018

Hankeseuroille järjestettiin tutustumisharjoitus uudessa HupiSport-sisäliikuntakeskuksessa Kokkolassa. Yli kaksikymmentä junioria ja tukijoukkoja mukana. Kivaa monipuolista liikuntaa!

13.4.-15.4.2018

Hankeseurojen valmentajia ja ohjaajia mukana VOK-1 koulutusviikonlopussa Kokkolassa. Fyysinen harjoittelu teema, jonka sisältöinä ihmisen elinjärjestelmät ja harjoittelu, herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa sekä voima-, nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelu. Käytäntöä ja luentoa yhteensä 13 oppituntia. Kiitos Mäntykankaan koulu, Kuntokeskus ROK ja etenkin kaikki osallistujat! Käytännön maistiaisia: verenpaineen mittaus, leposykkeen mittaus, laktaattimittaus, ortostaattinen koe, puristusvoimamittaus, elimistön toiminta nousujohteisessa kuormituksessa, sykkeen mittauksia voima-, nopeus-, liikkuvuus- ja kestävyysharjoittelun aikana, demoharjoitukset voiman lajeista, voimaharjoittelusta herkkyyskausiajattelu huomioiden, liikkuvuudesta, nopeudesta ja kestävyydestä. Tärkeä kysymys: miltä kropassa tuntuu?

17.4.2018

Tähtiseura-auditointi Nivalassa. Antoisa ilta kaikin puolin! Kiitos Nivalan Saukoille ja Uimaliiton Jaana Sinervuo-Tarulalle. Paljon sai oppia seuratoiminnasta ja laadukkaasta seuratyöstä.

18.4.2018

Kuntien liikuntavastaavien tapaaminen Haapajärvellä. Kiva päivä ja paljon ajankohtaista asiaa. Kiitos Jarmo Eronen ja meijän Satu päivän järjestelyistä! Piti mm. valita mitä eläintä muistuttaa. Hankekoordinaattori valitsi vyötiaisen. Ehkä myös siksi, että paino on laskenut hartioilta vyötärölle... Oli mahtavaa päästä tutustumaan myös Mika Myllylän palkintokokoelmaan!

23.4.2018

Valmentajakahvit vol. 7. Tommi Martikainen johdatteli meidät pohdiskelemaan sitä, harjoitellako väsyneenä vai ollako siinä kunnossa ettei tarvitse harjoitella väsyneenä. Mitä itseasiassa väsymys ja kuormitus onkaan? Yksilöllistä? Akuuttia vai pidempikestoista? Lajista ja suorituksista ja suorituskyvystä riippuvaista?

2.5.2018

Jeppis FBC:n kanssa testipäivän suunnittelua Rettig Sports Centerillä Pietarsaaressa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kiitos Jonne ja Markus.

7.5.2018

Valmentajakahvit vol. 8. Keskustelua mm. siitä, miksi urheilijat sairastelevat? Miten hyvin valmentaja on kartalla valmennettavansa kehon tilasta? Vai pitäisikö urheilijan itse olla kartalla asiasta?

15.5.2018

Seurakehittämisen koulutuspäivä. Zoom-sovelluksella etänä mukana. Paljon ajankohtaista asiaa mm. tähtiseuroista ja valmennuskoulutuksesta.

17.5.2018

Sievissä suunnittelemassa ensi viikon liikuntatapahtumaa. Löytyy muuten Sievistäkin tosi hyvät puitteet lasten ja nuorten harrastaa melkeinpä mitä liikuntaa ja lajeja tahansa. Kiitos Teija, Mika, Jussi ja Elisabeth jos tässä vaiheessa sujuvasta tapahtumanjärjestelystä.

21.5.2018

Valmentajakahvit vol. 9. Keskustelunaiheena nuorten urheilu-uraan ja harjoitteluun vaikuttavat tekijät.

24.5.2018

Hanke oli mukana järjestämässä lasten ja nuorten liikuntatapahtumaa Sievissä! Huikea tapahtuma, lähes kolmesataa kävijää! Aurinkoinen sää vieläpä tervehti tapahtumaa! Ohjelmassa oli mm. taitoratoja, hyppelyä, tasapainoilua, nopeuskisailua, suunnistusta, korkeushyppyä, salibandyä, golfia, frisbeegolfia, keppihevosrata, keppikrossirata, keihäänheittoa, rullahiihtoa ja pesäpalloa. Tapahtumaa oli toteuttamassa yhteistyössä Seuramentor-hankkeen kanssa Sievin 4H-yhdistys, Sievin Sisu, Nivalan seudun golf, Sievin kunnan vapaa-aikatoimi, K-Market Mutti, Sievin Säästöpankki ja Sievin Osuuspankki, paikallislehti Sieviläinen ja Kokkolan Intersport. Niin osallistujat kuin järjestäjätkin olivat erittäin tyytyväisiä tapahtuman antiin.

26.5.-27.5.2018

Fysiikka-ja lajitestejä Jeppis FBC:n salibandypelaajien kanssa Pietarsaaressa lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00-14.30. Etenkin kiitos pelaajille, niin aikuisille kuin junioreillekin, jotka osallistuivat testeihin terävällä asenteella. Loppukesästä sitten seurantatestit vuorossa. Ja kiitos seuraväelle ja koutseille osallistumisesta, testit saatiin vedettyä jouhevasti läpi. Tsekkaa upea video, tekijä Tomi Heikkinen: nopeustesti, ketteryystesti, lajitaitotesti, 5-loikka, punnerrustesti, kevennyshyppytesti ja kirsikkana kakun päällä kestävyystestinä 20 m viivajuoksutesti.


30.5.2018

Hankealoitus ja seurakehittämisilta Nivalan Saukkojen kanssa! Käytiin läpi Oman seuran analyysi-kyselyn tuloksia. Seuran jäsenistö on kaikin puolin tyytyväinen seuran toimintaan! Kiva ilta ja tästä on hyvä jatkaa elokuun ohjaaja-ja valmentajapalaveria kohti, jolloin aiheina on valmennuslinja ja uimarin polku seurassa.


4.6.2018

Valmentajakahveilla Kokkolassa ajankohtaista keskustelua mm. nuorten urheilijoiden harjoittelusta.

5.6.2018

Seuratuki ja seuran hallinto - koulutukset Kuortaneella. Paljon uutta oppia!

7.6.2018

Seuratapaaminen Himangalla Himangan Roiman vieraana. Kiitos seuran väelle antoisista keskusteluista! Ja myös kahvista :)

11.6.2018

Sievissä lasten liikuntatapahtumassa ohjaamassa koripalloa. Liikunnan riemua parhaimmillaan!

Sievistä matka jatkui Nivalaan, jossa järjestettiin liikkuvuus-ja kehonhuoltokoulutus. Monipuolinen luento ja demoharjoitus, kiitos kouluttaja Jami Peltoniemelle ja kaikille osallistujille: junioreille ja tukijoukoille sekä valmentajille! Urheilija ja valmentaja voivat miettiä johtuvatko lihaskireydet liikkuvuusharjoittelun vai kehon hallinnan harjoittelun puutteesta?

14.6.2018

Seuratapaaminen ja salibandytoiminnan suunnittelua Reisjärvellä. Kiitos Teijolle, Reisjärven Pilkkeen väelle ja Salibandyliiton Mikko Helaselle antoisasta päivästä. Ja on muuten liikunta- ja harrastuspuitteet kunnossa myös Reisjärvellä!

Seuratapaaminen Kokkolan Urheiluautoilijoiden kanssa. Seuratukiasiaa ja muita ajankohtaisia asioita. Mukava tutustua seuran ihmisiin ja mielenkiintoiseen uuteen lajiin: nimittäin RC-autoiluun.

18.6.2018

Seuratapaaminen Keski-Pohjanmaan Koirakillan kanssa. Ajankohtaisia asioita ja myös seuratukiasiaa. Kiitos seuran väelle!

Kalajoen Junkkareiden kokousvieraana Kalajoella. Kiitos seuran väelle kutsusta, vieraanvaraisuudesta ja antoisista keskusteluista. Mukava tutustua seuraihmisiin ja seuran toimintaan!

25.6.2018

Valmentajakahvit Kokkolassa. Osallistujien kanssa keskustelua ja kuulumisia. Mukavaa, että paikallisia nuoria urheilijoita on valittu edustamaan maajoukkuetta kesän yleisurheilukisoihin! Maanantaina 9.7. vielä yksi kokoontuminen ennen kesätaukoa ja sitten 20.8. valmentajakahveille saapuukin erittäin mielenkiintoinen vieras alustamaan keskustelua!

5.7.2018

Nivalassa Nivala FC92 johtokunnan kanssa seurakehittämisen palaveri.

14.8.-16.8.2018

Aluejärjestöjen ja Olympiakomitean henkilöstö- ja koulutuspäivillä Hyvinkäällä.

15.8.2018

Monipuolinen oheisharjoitus 12-18 -vuotiaille eri lajeja harrastaville junioreille Kälviän Tarmon Painijaoston painisalilla Kokkolassa. Kiitos kaikille innokkaille osallistujille ja valmentaja Jouko Salmelalle.

La 18.8. - su 19.8.2018

Jeppis FBC testipäivät Pietarsaaressa.

20.8.2018

Valmentajakahveilla vieraana Pia Sundstedt ja Tom Andtbacka. Erittäin mielenkiintoista asiaa ja keskustelua Nuoren urheilijan urasta Keski-Pohjanmaalla.

21.8.2018

Marttojen kanssa suunnittelemassa Välipala-pajaa nuorille urheilijoille ja urheilijan taustajoukoille. Kevättalvella 2019 järjestettävä tapahtuma otetaan työn alle.

23.8.2018

Hankeseuroille yhteinen joogaharjoitus Mäntykankaan koululla. Minna Pallaspuro ohjaajana.

Nivalan Saukkojen seurakehittämisen ilta. Seuran valmentajat ja ohjaajat pohtivat yhdessä seuran valmennuslinjausta ja uimarin polkua.

29.8.2018

Reisjärvellä uusia ohjaajia kouluttamassa. Kiitos kaikille osallistujille ja Teijolle ja Reisjärven kunnalle yhteistyöstä ja erinomaisista koulutuspuitteista!

7.9.2018

Hanke ja hankekoordinaattori mukana Löydä Liikunta- tapahtumassa Kokkolassa. Paljon innokkaita lapsia tutustumassa uusiin harrastusmahdollisuuksiin seurojen toimintapisteillä.

10.9.2018 - 11.9.2018

Hankekoordinaattori mukana lajiliittojen ja aluejärjestöjen seurakehittäjien koulutuspäivillä Helsingissä.

12.9.2018

Hanke ja hankekoordinaattori mukana Keski-Pohjanmaa päivän Liikunnan tulevaisuusfoorumissa. Nuoren urheilijan ura teemana! Mielenkiintoista asiaa kerrassaan!

3.10.2018

Nivalassa Nivalan Saukkojen ohjaajien ja valmentajien kanssa suunnittelemassa yhdessä valmennuslinjausta ja uimarin polkua. Hieno ilta ja kiitos kaikille osallistujille. Seurassa on paljon nuoria ohjaajia mukana toiminnassa, mikä on erittäin hieno asia!

4.10.2018

Hankkeen ohjausryhmän kokous Haapajärvellä. Illaksi vielä Veteliin seuraamaan taitotohtori Sami Kalajan luentoa monipuolisen taitoharjoittelun merkityksestä.

9.10.2018

Jeppis FBC:n vieraana Pietarsaaressa. Treeniseurantaa ja seuran ihmisten haastatteluja seuratoimintaan liittyen. Fiiliksiä saa sitten lukea Keplin joululehdestä!

12.10.2018

Hankeseurojen junioreiden yhteisharjoitukset pyörähtivät käyntiin Kokkolassa. Voimisteluvalmentaja Hanna Niemi ohjasi monipuolisen treenin teemalla Nopeus ja koordinaatio.

15.10.2018

Hankekoordinaattori ja Seuramentor - hanke palkittiin Nivala FC Ysikakkosen vuoden yhteistyökumppanina! Kiitos tästä mahtavasta huomionosoituksesta ja yhteistyöstä koko seuran väelle!

18.10.2018

Hankesuunnittelua Kaustisen-Pohjan Veikkojen ja uuden seuratyöntekijän kanssa. Tästä on kiva mennä eteenpäin!

23.10.2018

Ehkäisevän päihdetyön mallin suunnittelua urheiluseuraympäristöön Soiten kanssa. Tästä on rakentumassa hieno yhteistyöryhmä, jolla voisi olla vaikuttamismahdollisuuksia.

Sportti-ilta Kokkolassa Sokos Hotel Kaarlessa.

24.10.2018

Nuoren urheilijan ravitsemus-koulutus Kokkolassa.

25.10.2018

Ehkäisevän päihdetyön mallin suunnittelua urheiluseuraympäristöön yhteistyöryhmän kanssa. Mukana Soite, Kpedu, Ehyt ry, Centria, Kokkolan kaupungin liikuntapalvelut ja Kokkolan kaupungin nuorisopalvelut. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi! Askelmerkit alkaa olla kohdallaan.

26.10.2018

Hankeseurojen yhteisharjoitus Kokkolassa. Kehonhallintaa ja liikkuvuutta!

31.10.2018

Nivalassa FC92 jalkapalloseuran kanssa Hyvä harjoitus- koulutus. Kauanko lapset seisoo harjoituksissa paikallaan? Kauanko valmentaja käyttää ohjeiden antamiseen aikaa? Koulutuksessa pohdittiin näitä teemoja. Tutkittu tieto jopa kertoo, että jossain tilanteessa 20-25 minuutin alkulämmittelyosiosta lapset seisoskelevat 40% ajasta paikallaan tekemättä mitään.

2.11.2018

Hankeseurojen yhteisharjoitus Kokkolassa.

14.11.2018

Himangan Roiman vieraana esittelemässä Seuramentor ohjaajien tukena - hanketta.

22.11.2018

FöreningsKick- työpaja Pietarsaaressa.

23.11.2018

Hankeseurojen junioreiden yhteistreeni Kokkolassa. Painonnoston tekniikkaharjoittelua ja liikkuvuusharjoittelua.

30.11.2018

Hankeseurojen yhteisharjoitukset Kokkolassa.

14.12.2018

Allekirjoittaneen viimeinen päivä Seuramentor ohjaajien tukena- hankkeessa. Kiitos kaikille aktiivisille hankeseuroille, mukaville seuraihmisille ja kaikille hankkeen yhteistyökumppaneille! Olen erittäin kiitollinen ajasta Keplillä ja Seuramentor ohjaajien tukena - hankkeessa.

Hanke ja hankekoordinaattori palkittiin juuri äskettäin hankeseura Nivala FC92 toimesta vuoden yhteistyökumppanina. Arvostan tätä erittäin paljon, ja se on hankkeelle paras mahdollinen palaute. Tästä on mukava jatkaa matkaa uusia polkuja pitkin!


Ja tänään illalla vielä hankkeen suunnistustapahtuma Kokkolassa! Hankekoordinaattori kiittää ja kuittaa!

Kiitos suunnistaja Heini Wennman hienosta ja antoisasta luennosta Kokkolassa 14.12.2018! Varmasti jokainen reilusta 20 osallistujasta sai uutta ajattelemisen aihetta. Hyviä vinkkejä junioreille ja valmentajille!


Hankkeen yhteyshenkilönä toimii: Petri Harsunen, e-mail. petri.harsunen(at)kepli.fi, puh. 0400 - 365 607


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat