Lasten Liike iltapäivät -kerhomalli

Lasten Liike on matalankynnyksen kerhotoimintaa alakoululaisille lapsille. Kerhotoiminnan tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuus aktiiviseen iltapäivään. Lasten Liike toimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitea.

Koulupäivän yhteydessä tapahtuvan liikunnan ja kerhotoiminnan lisäämiseen tähtäävän Lasten Liike kerhomallin tukihaku päättyy 6.4.2019. Täältä löydät lisätietoja kerhomallista ja siitä, kuinka pääset toimintaan mukaan.

Toiminta Keplin alueella

Lasten Liike iltapäiväkerhot ovat jatkuneet Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueella lukuvuonna 2018-2019. Lasten Liike kerhoja järjestetään Ylivieskassa, Kannuksessa, Toholammilla, Vetelissä ja Kälviällä. Lasten Liike iltapäivien tavoitteena on tarjota monipuolista liikunnallista harrastustoimintaa mahdollisimman monelle alakouluikäiselle lapselle. Käytännössä tämä tarkoittaa koulupäivän yhteydessä tapahtuvaa liikunnallista kerhotoimintaa. Tällä hetkellä (LIITU 2016 -tutkimus) 70% lapsista on kerhotoiminnan ulkopuolella.

Lasten Liikkeessä tukea hakevat yhdistykset ja eduksi katsotaan, jos mukana on useita yhteistyötahoja. Kerhoja toteutetaan yhteistyössä koulujen kanssa. Kaustisella Lasten Liike -kerhojen vastuutahona on 4H -yhdistys. Yhteistyökumppaneina mukana ovat Kaustisen Pohjan – Veikot ja Kaustisen Nuorisoseura. Tukea Kaustisella haettiin sivukylien koulujen kerhotoimintaan, koska näissä kouluissa kerhotoimintaa on perinteisesti vähemmän kuin keskustassa. 4H -yhdistyksen toiminnanjohtaja Kaija Lackström pitää kerhomallin ideaa hyvänä.

- Kun mukana on useampi yhteistyökumppani, vastuuta pystytään jakaa ja toiminnan sisältöön saadaan monipuolisuutta. Esimerkiksi Nuorisoseuran kanssa yhteistyötä ei juurikaan ole aikaisemmin tehty.

Varsinkin pysyvien ohjaajien rekrytointi iltapäiväaikaan tapahtuvaan kerhoon voi Kaijan mukaan olla oma haasteensa. Siinä auttaa kuitenkin, että yhteistyötahojen kanssa pidetään palaverit ja tehdään selvät suunnitelmat ja mielellään heti kerralla pidemmän aikavälin ohjaajalistat. Kaustisen kerhoissa jokaisella ohjauskerralla 4H -yhdistykseltä on mukana pysyvä vetäjä ja muut ohjaajat vaihtuvat.

- Lapsia ajatellen on tärkeää, että ohjaajien joukossa on jokaisella kerralla yksi tuttu naama.

Palaute kerhoista on ollut hyvää niin osallistujilta, kuin ohjaajilta. Kaijan mukaan on selvää, että liikunnalliselle kerhotoiminnalle on tilauksensa ja tarpeensa.   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat