Liikkuva iltapäivä- ja kerhotoiminta

Liikkuva iltapäivätoiminta

Keski-Pohjanmaan Liikunta tukee liikunnallista iltapäivätoimintaa koulutuksilla, Lasten Liike iltapäivät -kerhomallilla ja osana Liikkuvan koulun verkostotyötä.

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen. Liikunta tukee tätä tavoitetta; Liikkuva lapsi voi hyvin, jaksaa paremmin, oppii ja innostuu. Päivittäinen liikkuminen on tärkeä osa lapsen kasvun tukemista. Aikuisen vastuulla on varmistaa, että liikkuminen nivoutuu luontevaksi osaksi lapsen päivää, myös aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

Liikkuvan iltapäiväkerhon tavoitteena on
- Tunti liikettä ja ulkoilua joka päivä
- Pieniä liikkumishetkiä jokaiseen päivään lasta osallistaen

Kerhojen sisällön suunnittelun, sääntöjen, välineiden ja tilojen on tarjottava lapselle mahdollisuus omaehtoiseen liikkumiseen ja ohjattuihin liikuntatuokioihin.

Liikkuva iltapäivä kehitysprosessissa ja ohjaajakoulutuksessa on tavoitteena auttaa kuntien aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattoreita, palvelun tuottajia ja ohjaajia lasten päivittäisen liikunnan lisäämisessä ja ryhmäkohtaisen liikkumissuunnitelman laatimisessa kuntakohtaisten tavoitteiden ja periaatteiden suunnassa.

Kehittämisprosessi koostuu kuntatasolla tehtävästä tarpeiden määrittelystä, tavoitteiden asettamisesta sekä työyhteisötasoisista ohjaajakoulutuksista.

Jos olet kiinnostunut Liikkuvan iltapäivän kehittämisestä tai ohjaajakoulutuksesta, ota yhteyttä emilia.hirvi@kepli.fi / 0440-916 076.

Muista myös https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/ / https://kepli.fi/6720/lasten-liike-iltapaivat-kerh...

Koulutuksia kerhotoimijoille:

Liikkuva iltapäivä ohjaajakoulutus: Liikkuva iltapaiva ohjaajakoulutus_esite (3).pdf

Lasten liikunnan ohjaajakoulutuskokonaisuus:

OSA 1: TERVETULOA LASTEN LIIKUNNAN OHJAAJAKSI
Koulutuksesta saat ensimmäiset työkalut lasten liikunnan ohjaukseen. Koulutuksessa paneudutaan ohjaajan tehtäviin ja merkitykseen liikuntaan innostajana. Osallistuja saa avaimia positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen, hyvin organisoidun liikuntatuokion suunnitteluun, leikin ohjaamiseen sekä vanhempien kanssa toimimiseen.


OSA 2: MONIPUOLINEN LASTEN LIIKUNTA
Koulutuksessa syvennytään monipuolisen liikunnan merkitykseen lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisessa kehityksessä. Koulutuksessa tutustutaan aktiivisesti pelaten ja leikkien erilaisiin keinoihin toteuttaa liikuntaa monipuolisesti. Koulutuksessa tutustutaan myös tuokio- ja kausisuunnitelmien tekemiseen. Koulutus soveltuu kokeneemmille ohjaajille, pienten lasten valmentajille sekä opettajille.


OSA 3: FYYSINEN TOIMINTAKYKY LASTEN LIIKUNNASSA
Koulutus painottuu fyysiseen toimintakykyyn sekä sen vaikutuksiin lasten ja nuorten hyvinvointiin ja terveyteen. Koulutus antaa ohjaajalle käytännön ideoita peleistä ja leikeistä, joilla lasten fyysisen kunnon eri osa-alueita voi kehittää. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin ohjaustyyleihin ja liikkunnallisen elämäntavan muodostumiseen.

   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat