Varhaiskasvatuksen seminaari 8.10.2020

Tervetuloa Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaariin Kokkolaan 8.10.2020

Seminaarissa pääset tutustumaan lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen varhaiskasvatuspäivän aikana. Valittavanasi on useita erilaisia työpajavaihtoehtoja liittyen ruokakasvatukseen, pienten tilojen fyysiseen aktiivisuuteen, hankeosaamiseen sekä johtamiseen, lisäksi paljon muuta.

Katso seminaarin esite tästä: Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaari.pdf

Ohjelma:

12.30 Kahvit

13.00 Tilaisuuden avaus, Emilia Hirvi, Keski-Pohjanmaan Liikunta

13.05-13.30 Katariina Kämppi, tutkija Likes, Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma

13.45-14.30 Työpajavaihtoehto 1

14.45-15.30 Työpajavaihtoehto 2

15.45-16.30 Työpajavaihtoehto 3

16.30-17.00 Kahvit

17.00-18.00 Juho Strömmer, psykologi, PsTLiikunnan vaikutukset aivojen terveyteen

Seminaarin hinta 50€, halutessasi voit osallistua myös ainoastaan Juho Strömmerin luennolle, luennon hinta on 25€.

Peruutusehdot: 30.8.2020 mennessä maksuton, 30.8. jälkeen toimistokulut 20€, 27.9.2020 jälkeen perimme täyden seminaarimaksun. Halutessasi voit siirtää ilmoittautumisesi kokonaisuudessaan toiselle osallistujalle. Yhteydenotot peruutuksiin ja ilmoittautumisen siirtoihin liittyen seminaarin yhteyshenkilölle Emilia Hirvelle.

Ilmoittautuminen seminaariin 27.9.2020 mennessä: www.kepli.ingo.fi , valitset ilmoittautumisesta haluamasi työpajavaihtoehdot. Huomiothan, että työpajojen osallistujamäärä on rajoitettu ja kaikki työpajat eivät ole tarjolla samaan aikaan. Avoimet työpajat näet ingosta ilmoittautuessasi.

LASKUTUS: Voimme laskuttaa kuntien työntekijöiden ilmoittautumiset yhdellä laskulla, otathan näistä yhteyttä Emilia Hirveen. Mikäli haluat laskun, ilmoittaudu normaalisti ingon kautta, kerro henkilötiedot ja valitsemasi työpajavaihtoehdot, siirryttyäsi maksu -kohtaan, voit painaa sivun välilehden kiinni ja ilmoittautuminen tallentuu ohjelmaan varauksena, joka vaatii laskuvahvistuksen.

KOKKOLAN KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÄT: Kokkolan kaupunki toimii tapahtuman järjestäjäkumppanina ja työntekijöiden laskutus tapahtuu ryhmänä. Rasti Kokkolan kaupungin työntekijä ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli työskentelet Kokkolan kaupungin työntekijänä!

Paikka: Chydeniuksen koulu, Antti Chydeniuksenkatu 20, 67100 Kokkola

Seminaarin yhteyshenkilö:
Emilia Hirvi, Keski-Pohjanmaan Liikunta
0440 916 076, emilia.hirvi (at) kepli.fiSeminaarin työpajavaihtoehdot:

Leikkien liikkuu ja oppii huomaamatta - kokeile itse!
Seminaarissa on mahdollista osallistua seuraaviin työpajoihin:

Työpajan aikana aikuinen oppii leikkien. Luvassa on uusia leikkejä ja leikki-ideoita 3-6 vuotiaille lapsille. Aktiivinen ja heittäytyvä osallistuja hyötyy ja nauttii työpajasta eniten. Tule siis mukaan ja ole mukana. Työpaja pidetään ulkona, joten pukeuduthan sen mukaisesti.

Isa Pelto, Leikki-innovaattori, Perinneleikit Ry

Liikettä arkeen pienissä tiloissa

Työpajasta saat ideoita erilaisissa tiloissa liikkumiseen ja arkipäivän toiminnallisuuteen. Työpajassa käydään toiminnallisesti ja vuorovaikutteisesti läpi liikkumisen mahdollisuuksia arjessa ja erilaisissa pienissä tiloissa.

Liisi Vähäsöyrinki, varhaiskasvatuksen opettaja

Liikettä pihaleikkeihin

Palauta mieleesi perinteiset pihaleikit ja keksi itse uusia – työpajan tavoitteena on löytää pihapelit käyttöön. Työpaja pidetään ulkona, joten pukeuduthan sen mukaisesti.

Eeva-Maria Fränti, hankekoordinaattori, Keski-Pohjanmaan Liikunta

Ruokakasvatuksesta iloa, hauskaa tekemistä ja työkaluja varhaiskasvatukseen

Työpajassa pääset kokeilemaan Sydänliiton uutta ruokakasvatuksen maksutonta verkkopalvelua, joka on kehitetty yhdessä varhaiskasvattajien kanssa. Se tarjoaa tietoa, työkaluja ja koulutusta. Verkkopalvelu sisältää ideapankin, tietopankin ja maksuttoman verkkokurssin.

Sini Garam - Lasten ruokailun ja ruokakasvatuksen asiantuntija, ETM

Varhaiskasvatushankkeiden hallinnointi

Työpajassa käydään läpi liikkuva varhaiskasvatushankkeiden hallinnointiin liittyviä asioita ja kerrataan kriittiset menetystekijät hankkeiden onnistumisten kannalta. Hankkeita muistutetaan raportoinnista, kirjanpidosta ja hankkeen hyvästä hallinnoinnista. Osallistujien toivotaan esittävän kysymyksiä hallinnointiin ja hankkeisiin liittyen.

Aluehallintovirasto

Rope Skipping - eli naruhyppelyleikkejä varhaiskasvatukseen

Naruhyppely on koordinaatiota ja tasapainoa kehittävää kuntoliikuntaa, joka sopii kaikenikäisille. Työpajassa tutustutaan varhaiskasvatukseen ja kerhotoimintaan sopiviin naruhyppelyleikkeihin, ja sen aikana käydään läpi myös naruhyppelyyn valmistavia harjoituksia sekä vinkkejä naruhyppelyn opettamiseen. Työpaja sisältää leikkejä sekä niille, jotka vielä opettelevat hyppimistä sekä hyppimisen jo osaaville. Työpajaan osallistuakseen ei itse tarvitse osata hyppiä, mutta on hyvä varustautua liikuntaan sopivilla vaatteilla, sillä pajassa kokeillaan erilaisia harjoitteita.

Jenni Tuomela, hankekoordinaattori, Voimisteluliitto

Nykytilan arvointi

Nykytilan arviointi -työpajassa tutustutaan liikunnallisen toimintakulttuurin suunnittelun, kehittämisen ja arvioinnin tueksi kehitettyyn itsearviointityökaluun. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitä hyötyä nykytilan arvioinnista on varhaiskasvatusyksiköille tai kunnille? Miten tuloksia on mahdollista tulkita ja hyödyntää? Kuinka arvioinnin täyttäminen kannattaa organisoida?

Katariina Kämppi, tutkija, Likes

Kotimaista ruokaa - kuinka keskustella kotimaisesta ruoantuotannosta lasten kanssa

Ruokapajassa tehdään porukalla maistuva välipala / retkieväs lähialueen raaka-aineista. Saat pajasta myös lisäinfoa ja materiaalia kuinka kertoa lapsille kotimaisesta, puhtaasta ruuantuotannosta.

Pajan vetää Kokkolan 4H-yhdistys yhdessä Polku maaseudulle -hankkeen kanssa.Polku maaseudulle –hanke

Johtajan työpaja

Johtajan työpaja on uusi varhaiskasvatuksen johtajille suunnattu koulutus. Pajassa avataan Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman Johtajan käsikirjaa keskustellen ja käytännön kautta.

Maarit Marjusaari, päiväkodin johtaja

Ylivieskan liikkuva varhaiskasvatus

Ylivieska valittiin alueemme vuoden 2019 Liikkuva varhaiskasvatus –palkinnon saajaksi. Työpajassa kuulet, kuinka kunnassa ja erilaisissa yksiköissä on toteutettu Liikkuvaa varhaiskasvatusta.

Teija Puumala, varhaiskasvatuksen opettaja, Ylivieskan kaupunki

Toholammin Sateenkaarenpäiväkodin ulkoryhmä

Ulkoryhmän perustaminen, vinkkejä arkeen. Pedagogiikkaa ulkona ja arjen käytäntöjä.

Maria Leppänen, varhaiskasvatuksen opettaja, Toholammin kunta

Gymnastik i små utrymnen

Barn älskar att röra på sig, tyvärr begränsar utrymmena ibland entusiasmen. Under workshopen får du tips och idéer på hur man på olika sätt kan inspirera barn att utveckla sin koordination och motorik även om utrymmena sätter stopp för den rörelseglädjen. Det är ledarens entusiasm och skicklighet som möjliggör utnyttjandet av utrymmena. Vi övar grovmotoriken, styrka, finmotorik och skicklighet.I den praktiska workshopen får du kunskap om hur man kan utnyttja utrymmen på ett mångsidigt sätt till motorisk träning. Du får exempel på övningar som fungerar i mindre utrymmen.

Finlands Svenska Idrott

Lugna barn

Den praktiska workshopen ger inspirations till ”barnyoga”, mindfullness, balans och avslappning för barn. Det handlar om en lugn form av gymnastik, som stärker barns kroppsmedvetenhet, rörlighet och kropps-kontroll. De lugna övningarna förverkligas i en trygg och bekant miljö. Under workshopen får du som ledare inspiration och tips på övningar som hjälper barn att slappna av och känna sig trygga. Vi jobbar också med andningsövningar för att stärka koncentrationen och närvarandet i nuet.

Finlands Svenska Idrott

Käytännön menetelmät ja keinot motoristen taitojen havainnointii ja oppimisen tukemiseen

Tässä työpajassa tutustumme motoristen taitojen havainnoinnin ja dokumentoinnin eri työvälineisiin sekä taitojen oppimisen tukikeinoihin. Tunnistatko ryhmästäsii lapsen, joka hyötyisi motorisen oppimisen tukemisesta? Miten opettaa motorisia taitoja niille, joille liikkuminen on haasteellista. Tule saamaan vinkkejä ja ideoita, kuinka motoristen taitojen kehittymistä voidaan havainnoida ja tukea johdonmukaisesti arjen eri ympäristöissä.

Innostun liikkumaan / Motorisen oppimisen vaikeudet -yksikkö, Suomen CP-liitto.

Para Play Day

Koulumaailmasta tuttu ja huikean suosion saavuttanut Para School Day-liikuntapäiväkonsepti rantautuu myös varhaiskasvatuksen puolelle! Suomen Paralympiakomitean järjestämässä työpajassa kerrotaan mistä oikein on kyse! Para Play Day-liikuntapäivä on varhaiskasvatukselle räätälöity tapahtumapäivä, jossa tutusttaan yhdenvertaisuuteen ja erilaisuuteen pelien ja leikkien avulla. Seminaarin työpajan pääpaino on kuitenkin soveltavissa peleissä ja leikeissä – eli siinä, miten kaikki pääsevät toimintaan mukaan toimintarajoitteista huolimatta! Tule ottamaan sopivat liikuntaleikkivinkit arkeen!

Soveltavan liikunnan kouluttaja Tiina Siivonen sekä Para School Day- ja Para Play Day-konseptien kehittäjä Reeta Lindeman

Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.


Seminaarin järjestämistä on tuettu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksesta.

Seminaarin järjestäjät / yhteistyökumppanit:   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat