Lasten Liike -kerhot käynnissä seitsemällä paikkakunnalla
7.12.2017 11:07 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Lasten Liike kerhotoiminnan tukihaku aukeaa viikolla 10 ja kestää 31.3. saakka.

Koulupäivän yhteydessä tapahtuvan liikunnan ja kerhotoiminnan lisäämiseen tähtäävän Lasten Liike kerhomallin toinen tukihaku aukeaa viikolla 10 ja kestää maaliskuun loppuun saakka. Alla olevasta linkistä lisätietoja, kuinka pääset toimintaan mukaan. Keplin alueella LLI-kerhotoimintaa on käynnissä seitsemällä paikkakunnalla. Alla juttua tästä sekä Kaustisen 4H:n Kaija Lackströmin mietteitä asiaan liittyen.

https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/koulula...

Lasten Liike iltapaivä -kerhot ovat syksyn ja kevään aikana pyörähtäneet Keplin alueella käyntiin Halsualla, Kaustisella, Kälviällä, Kruunupyyssä, Toholammilla, Vetelissä ja Ylivieskassa. Lasten Liike iltapäivien tavoitteena on tarjota monipuolista liikunnallista harrastustoimintaa mahdollisimman monelle alakouluikäiselle lapselle. Käytännössä tämä tarkoittaa koulupäivän yhteydessä tapahtuvaa liikunnallista kerhotoimintaa. Tällä hetkellä (LIITU 2016 -tutkimus) 70% lapsista on kerhotoiminnan ulkopuolella.

Lasten Liikkeessä tukea hakevat yhdistykset ja eduksi katsotaan, jos mukana on useita yhteistyötahoja. Kerhoja toteutetaan yhteistyössä koulujen kanssa. Kaustisella Lasten Liike -kerhojen vastuutahona on 4H -yhdistys. Yhteistyökumppaneina mukana ovat Kaustisen Pohjan – Veikot ja Kaustisen Nuorisoseura. Tukea Kaustisella haettiin sivukylien koulujen kerhotoimintaan, koska näissä kouluissa kerhotoimintaa on perinteisesti vähemmän kuin keskustassa. 4H -yhdistyksen toiminnanjohtaja Kaija Lackström pitää kerhomallin ideaa hyvänä.

- Kun mukana on useampi yhteistyökumppani, vastuuta pystytään jakaa ja toiminnan sisältöön saadaan monipuolisuutta. Esimerkiksi Nuorisoseuran kanssa yhteistyötä ei juurikaan ole aikaisemmin tehty.

Varsinkin pysyvien ohjaajien rekrytointi iltapäiväaikaan tapahtuvaan kerhoon voi Kaijan mukaan olla oma haasteensa. Siinä auttaa kuitenkin, että yhteistyötahojen kanssa pidetään palaverit ja tehdään selvät suunnitelmat ja mielellään heti kerralla pidemmän aikavälin ohjaajalistat. Kaustisen kerhoissa jokaisella ohjauskerralla 4H -yhdistykseltä on mukana pysyvä vetäjä ja muut ohjaajat vaihtuvat.

- Lapsia ajatellen on tärkeää, että ohjaajien joukossa on jokaisella kerralla yksi tuttu naama.

Palaute kerhoista on ollut hyvää niin osallistujilta, kuin ohjaajilta. Kaijan mukaan on selvää, että liikunnalliselle kerhotoiminnalle on tilauksensa ja tarpeensa.

Seuraava Lasten Liike iltapäivät -tukihaku aukeaa keväällä. Hausta tiedotetaan Lasten Liikkeen ja Keplin nettisivuilla ja uutiskirjeissä. Toimintaan voi tutustua osoitteessa https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/, josta voi tilata myös Lasten liikkeen uutiskirjeen.


joonas.kivinen@kepli.fi

samu.martinmaki@kepli.fi

   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat