Ohtonen vieraaksi Keski-Pohjanmaa-päivään
18.6.2018 9:57 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen Keski-Pohjanmaa-päivän vieraana Kokkolassa

Keski-Pohjanmaa-päivän seminaari saa syksyllä jatkoa:
NISKASEN VALMENTAJA OHTONEN KOKKOLAAN

Kepli organisoi toisen kerran Keski-Pohjanmaa-päivän 12.9. liikunnan ja urheilun keskustelufoorumia. Tänä vuonna aiheena on nuoren urheilijan ura. Järjestelyissä on mukana myös Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia, jonka nuorilla urheilijoilla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan koulupäivän lomassa.

Tilaisuuden tavoitteena on pohtia eri näkökulmista mitä huipulle pääseminen eri lajeissa edellyttää. Taustalla on tavoite rohkaista valintavaiheen nuoria kokeilemaan ja satsaamaan ennakkoluulottomasti urheilu-uraan – unohtamatta kaksoisuran näkökulmaa. Kaikkien urheilu-urat kuitenkin jossain vaiheessa päättyvät omalla aikataulullaan.

Huippuvalmentaja Ohtonen taustoittaa keskustelua alustamalla aiheesta ”Nuoresta urheilijasta menestyväksi aikuisurheilijaksi”. Ohtonen on valmentanut jo viitisen vuotta menestyksekkäästi hiihdon kaksinkertaista olympiavoittajaa ja maailmanmestari Iivo Niskasta.

Urheilijan näkökulmaa keskusteluihin tuo Kokkolasta maailmalle ponkaissut jalkapalloilija Katri Mattsson. Mattsson on edennyt pelaajauransa jälkeen Palloliitossa myös luottamushenkilönä pitkälle. Hänet valittiin viime syksynä liiton varapuheenjohtajaksi.

Urheilun kaksoisuran asiantuntija Juha Dahlström Olympiakomiteasta valaisee suomalaisen huippu-urheilijan kaksoisuramalleista ja mahdollisuuksia tämän päivän suomalaisessa yhteiskunnassa. Koripallotaustaisen Dahlströmin alustuksen otsikko on: ”Urheilu antaa hyvät eväät opiskeluun ja työuraan”

Urheilevien poikien vanhempien ja kodin näkökulman keskusteluun tuo halsualaisen pesäpalloperheen äiti Mari Ruuska. Ruuskan perheestä on noussut kansallispelimme huipulle kaksi nuorta pelimiestä Arttu ja Perttu. Hänen otsikkonsa keskusteluihin: Onko pesäpalloperheen arki muutakin kuin kannustusta, kuskaamista ja kustantamista?

Urheiluseuroilla on merkittävä rooli nuorten urheilijoiden kasvattajina ja perustason valmennusedellytysten luojina paikallistasolla. Kalajoen Junkkarit satsaa merkittävästi juuri nuorten urheilijoiden valmennukseen mm. leirittämällä ja kouluttamalla heidän valmentajia urallaan eteenpäin. Seurajohdon näkökulmaa tilaisuuteen tuo Junkkareiden hiihtojaoston puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö Esko Valikainen. Hänen alustuksen otsikkona on ”Urheiluseura luo edellytyksiä huipulle tähtäävien nuorten valmentautumiselle”.

Huipulle tähtääminen eri lajeissa edellyttää myös taloudellista tukea. Miksi yritys haluaa tukea nuoria urheilijoita ja olla yleensä mukana nuorisourheilussa? Onko nuoreen urheilijaan satsaaminen yritykselle riski – entä jos hänestä ei tulekaan huippua? Mitkä ovat sponsorin odotukset nuorelta urheilijalta?
Yritysyhteistyökumppanin näkökulmaa tilaisuuteen tuo HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen.

Tapahtuman keskustelujen moderaattoriksi on lupautunut viime vuotiseen tapaan himankalaistaustainen "futismamma" Anna-Liisa Tilus.

Tapahtuman ilmoittautuminen on avattu elokuun alussa.

Tapahtuman esite:Keski-Pohjanmaa -päivä 12.9.2018 esite.pdf

ph


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat