Kepli ja Veteli jatkavat yläkouluyhteistyötä
24.5.2019 16:05 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Vetelin ja Keplin käynnistämä liikuntapainotteinen yläkoulutoiminta saa jatkoa

Keplin ja Vetelin kunnan liikuntapainotteiseen yläkoulutoimintaan liittyvä yhteistyö jatkuu pysyvänä yhteistyömuotona, jota tarkastellaan parin vuoden välein.
Oppilailta ja vanhemmilta saatu myönteinen palaute rohkaisee jatkamaan toimintaa edelleen. Liikuntapainotteiseen yläkoulutoimintaan Vetelissä on osallistunut lukuvuoden aikana yhteensä 21 nuorta 8- ja 9-luokan oppilaista.

- Nuoren urheilijan hyvä arki on yhteinen tavoitteemme. Kun nuori kasvava urheilija pysyy terveenä, treenaa säännöllisesti ja monipuolisesti niin kehitystä tulee varmasti todistaa Keplin aluejohtaja Petri Harsunen kahden lukuvuoden kokemuksista.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman kehittelemissä "Kasva urheilijaksi" -ominaisuustesteissä parannuksia oli tullut koko ryhmällä erityisesti liikkumistaidoissa, kestävyydessä, voimakestävyydessä sekä välineen käsittelytaidoissa.
Kahdeksannen luokan pojat puolestaan erottuivat kehittyneimpänä ryhmänä kun vertaillaan kasien ja ysien tyttöjen ja poikien keskiarvotuloksia ryhmätasolla elokuun lopulta 2018 toukokuun puoliväliin 2019.
Kahdeksannen luokan pojat paransivat tuloksiaan peräti 15,3 %:a . Tytöillä parannus oli 12,7 % -yksikköä. Yksittäisissä testeissä reiluja parannuksia oli tullut erityisesti sivuttaissiirtymisessä, tähtiradalla, leuanvedossa, etunojapunnerruksissa, vauhditon 5-loikassa, alaselän ojennuksessa sekä kestävyyttä mittaavassa piip-testissä, kertoo liikunnanopettaja Mari Bergdahl

Kaksi vuotta mukana olleet 9 luokan tyttöjen ominaisuustestien keskiarvo nousi 12,8 % ja pojilla vastaavasti 11 %-yksikköä.
Uskomme luonnollisesti, että monipuolisen harjoittelun vaikutukset ja niiden seuraaminen motivoi nuoria monipuolisempaan harjoitteluun sekä vaikutukset näkyvät myös kilpaurheilua harrastavien nuorten lajisuorituksissa, vakuuttavat Harsunen ja Bergdahl yhdessä.

Nuoret ja vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä erityisesti monipuolisista ja kehittävistä treeneistä, hyvästä suunnittelusta ja pitkäjänteisyydestä. Myös vanhempien kanssa toteutetut asiantuntijaluennot saavat jatkuvasti kiitosta.

- Kahden vuoden aikana toteutui kaksi leirikoulua Kuortaneella ja Vuokatissa. Myös koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämisestä tuli erinomaista palautetta koulun johdolle. Kiitosta saivat myös harjoitusten ajankohdat maanantai-, keskiviikko- ja torstaiaamuisin sekä yleisesti valmennuksen laatu. Toiselle lukuvuodelle lisäsimme lihashuollon osuutta ja siitä on saatu myönteistä palautetta nuorilta, muistelee kevättalvella kerätyn palautteen tuloksia Harsunen.

Ensi lukuvuoden 2019 -2020 alustava suunnitelma on jo valmiina ja yhteistyötä on hyvä jatkaa pilottivuosien kokemusten pohjalta, kertoo yhteistyön jatkumisesta Vetelin sivistysjohtaja Maria Keltti-Heikkilä.

Lisätietoa Vetelin yläkoulun liikuntapainotteisesta toiminnasta ja kahden lukuvuoden kokemuksista antavat
rehtori Tero Lahtinen,tero.lahtinen(a)veteli.fi;
liikunnanopettaja Mari Bergdahl, mari.bergdahl(a)veteli.fi sekä
Keplistä aluejohtaja Petri Harsunen, petri.harsunen(a)kepli.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat