Liikkuva opiskelu avustuksia Keplin toiminta-alueelle
5.6.2019 12:33 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Liikettä 8000 opiskelijan koulupäiviin

Pohjois-Suomen ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastot ovat myöntäneet Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueelle yhteensä 189 500 euroa Liikkuva opiskelu –hankkeisiin ensi lukuvuodelle. Valtakunnallinen, toisen asteen oppilaitoksiin liikettä lisäävä Liikkuva opiskelu on jatkoa tänä vuonna päättyvälle Liikkuva koulu –hanketuelle, joka keskittyi peruskoululaisten liikuttamiseen.

Tavoitteena eri kuntien ja koulutusyhtymien hakemilla avustuksilla on mm. lisätä opiskelijoiden päiviin liikuntaa, vähentää istumisesta aiheutuvia haittoja ja kannustaa opiskelijoita liikkumaan myös omalla ajallaan. Tavoitteisiin pyritään esimerkiksi kouluttamalla liikuntatutoreita, tekemällä yhteistyötä koulujen terveyspalveluiden kanssa ja hankkimalla luokkahuoneisiin aktiivisuutta lisääviä kalusteita.

Toiminta-alueella avustusta saavat Kannuksen, Kokkolan, Haapajärven ja Kalajoen kaupungit sekä Kruunupyyn, Pedersören ja Perhon kunnat. Koulutuspalvelujen tuottajista avustuksia myönnettiin Kaustisen evankeliselle opistolle ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymälle ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymälle. Yhteensä avustuksella pyritään kehittämään noin 8000 opiskelijan koulupäiviä. Hankkeen omavastuuosuus on 50 %, joten kaiken kaikkiaan avustusta saaneet panostavat opiskelijoihinsa yhteensä vajaalla 400 000 eurolla.

Lisätietoja

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Lasten ja nuorten liikunnan asiantuntija Emilia Hirvi 0440916076
   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat