Liikunnan aluejärjestöt hakivat Kokkolasta uutta suuntaa
11.2.2020 8:09 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Liikunnan aluejärjestöt pohtivat toiminnan suuntia ja yhteistyötä viikonloppuna. Kuvassa Tuomo Puumala.

Liikunnan aluejärjestöjen johdon perinteinen helmikuun alun kokous pysähtyi tällä kertaa Kokkolaan Keplin isännöimänä. Päiviin oli ladattu paljon odotuksia mm. yhteistyön organisoinnin rakenteen tulevaisuudesta. Kokkolan "oma poika" - urheilumies valtiosihteeri Tuomo Puumala toi Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset ja loi visiota otsikolla "Suomi liikkeelle".
Keskusteluissa nousivat esille valtion lähivuosien liikunnan edistämissuunnitelmat ja yhteistyö liikunnan aluejärjestöjen kanssa sekä erityisesti huoli Veikkauksen tuottojen hiipumisesta lähivuosina. Mikäli pahimmat skenariot toteutuvat vaikuttavat ne myös valtion liikunnan ja urheilun rahoitukseen jo vuoden 2021 rahoituskehyksessä. Liikkuva Suomi -brändin alle rakentuvissa liikuttamisohjelmissa esim. Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva Koulu/Opiskelu sekä Liikkuva aikuinen -ohjelmissa kaikki viisitoista aluejärjestöä ovat vahvasti mukana ja jalkauttamassa toimenpiteitä koko Suomeen.
Hallitusohjelmaan on kirjattu lukuisia liikunnan ja urheilun toimialueen kehittämistoimenpiteitä, jotka nousivat esille Puumalan johtamassa eduskunnan liikuntaselonteko-prosessissa.

- On hyvä kirkastaa Liikunnan aluejärjestöjen roolia ja tekemistä koko kansan liikuttamisessa, Puumala toteaa.

Olympiakomitean uutta vuoteen 2024 asti ulottuvaa strategiaa esitteli Olympiakomitean toimitusjohtaja MIkko Salonen.

- Strategian muutosvoimina nousevat esille digitalisaatio, vastuullisuus, kaupungistuminen, kilpailukyky sekä Z-sukupolvi. Haluamme rakentaa ja tukea jäsenjärjestöjemme ja Liikunnan aluejärjestöjen edellytyksiä tukea kasvavalle seura- ja järjestötoiminnalle sekä edistää liikunnan ja urheilun digitalisaatiota, Salonen tarkentaa.


Mikko Salonen

Liikunnan aluejärjestöjen keskusteli ja päätti uuden johtoryhmän kokoonpanon, linjasi yhteistyöneuvotteluja Olympiakomitean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Lisäksi päätettiin yhteisen työntekijän palkkausmallista, kuultiin tilannekatsaus Buusti360:sta sekä yhteisen koulutustyöryhmän suunnittelutilanteesta. Saatiin myös kuulla Kouluviestikarnevaalisäätiön terveiset ja toiveet kevään 2021 stadiontapahtuman yhteistyöstä. Kokous päätti ensi vuoden neuvottelupäivien kokousisäntä toimii Kainuun Liikunta EYOF-päivien yhteydessä.

Kokkolan kaupungin edustajat Stina Mattila, Reino Herlevi sekä selvitysmies Jarmo Nissi esittelivät Kokkolan 400-vuotisjuhlavuiden teemoja sekä parhaillaan suunnitteilla olevan ja huhtikuussa valtuuston päätettäväksi tulevan urheilupuiston ja hybridiareenan rakentamissuunnitelmia.


Kuvassa Timo Virolainen sekä kaupungin edustajat Stina Mattila, Jarmo Nissi ja Reino Herlevi.

Lauantaiaamuun saatiin kuulla erinomainen KPK-yhtiöiden tuoreen toimitusjohtaja Mikko Luoman asiantuntija-alustus strategisesta johtamisesta muuttuvassa toimintaympäristössä.
Kuva: Mikko Luoma KTT, KPK-yhtiöiden toimitusjohtaja

Liikunnan aluejärjestöjen neuvottelupäiville 7.-8.2.2020 osallistuivat 13/15 aluejärjestön puheenjohtajaa ja aluejohtajaa sekä Olympiakomitean johtoa.

#liikunnanaluejärjestöt

-ph   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat