Tiedote koronaviruksen vaikutuksista Keski-Pohjanmaan Liikunnan ja alueen urheiluseurojen toimintaan
12.3.2020 11:26 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

WHO on julistanut koronavirus-epidemian pandemiaksi 11.3.2020

Päivitetty 25.3.2020 klo 10.00THL:n ohjeita kansalaisille koronaviruksesta
Olympiakomitean koronainfoa
Suomen Ladun koronaetiketti ulkoilijoille ja retkeilijöille
Soiten koronasivut-----------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 18.3.202 klo 7.50
Koronavirusepidemian vaikutukset seuratoiminnan maksuihin, valmennus- ja ohjaustoimintaan sekä seuran päätöksentekoon mm. kevätkokouksiin.
Lue lisää Olympiakomitean asiantuntijoiden linjauksista ja ohjeistuksista:

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/17/seuratoiminta-ja-koronavirus/?fbclid=IwAR0Vms0nwloUJmI3cNLHVvcP3MBuAAsQSKdkjVjyqaOMNiOL_F6hLTN_YgM


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 14.3.2020 klo 13.15

Tiedote koronaviruksen vaikutuksista Keski-Pohjanmaan Liikunta ry:n ja alueen urheiluseurojen toimintaan

Suomen hallitus on päättänyt torstaina 12.3. suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi.

Keski-Pohjanmaan Liikunta (Kepli) noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia ohjeistaessaan jäsenseurojaan ja muita alueen liikunta- ja urheilutoimijoita koronavirus covid-19 -epidemiatilanteessa.

Tällä hetkellä Kepli suosittelee urheiluseuroja keskeyttämään ohjattujen ryhmien toiminnan ainakin maaliskuun loppuun asti sekä perumaan ottelut, näytökset, turnaukset ja muut yleisötapahtumat. Suuri osa lajiliitoista sekä alueen isoimmista urheiluseuroista on tämän jo tehnyt. On tärkeää, että seurat viestittävät jäsenistölleen muutoksista mahdollisimman pian ja selkeästi ja sopivat seuran sisällä viestinnästä ja sen vastuista. Suosittelemme seuraamaan myös oman lajiliiton ja kunnan viestintää ja ohjeistuksia pandemiaan liittyen.
Lue Kokkolan kaupungin tiedote koronaviruksen vaikutuksista sen palveluihin: https://www.kokkola.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2020/fi_FI/kaupungin_toiminta_koronavirusepidemia/

Seurojen toimintamaksuista
Seuroista on tullut kyselyitä, miten perittyjen toimintamaksujen kanssa tulisi tehdä nyt kun harjoitusvuoroja perutaan. Lähtökohtana seuratoiminnassa on yhteisöllisyys. Liikuntajärjestöjen esitys ja toive on, että koronan seuraukset kuitattaisiin yhdessä ja yhteisvastuullisesti. Mikäli seuran kulut eivät harjoitusten peruuntumisen takia merkittävästi vähene, on seuran toiminnan jatkuvuuden kannalta maksujen palautukset muiden kuin yksittäisten tapahtumien osalta hyvin haastavia. Tarkempaa infoa ja ohjeita aiheesta löytyy Olympiakomitean sivuilta.

Kannustaminen omatoimiseen harjoitteluun ulkona ja luonnossa
Harjoitusten ollessa tauolla, seuroissa kannattaa panostaa muuhun seuran kehittämistyöhön sekä pyrkiä aktivoimaan jäsenistöä omaehtoiseen harjoitteluun ja ulkoliikunnan pariin esim. some-viestinnän kautta.

Huomio hygieniaan
Mikäli jotkut urheiluseurojen harjoitusryhmät jatkavat edelleen toimintaansa, niin suosittelemme niissä erityistä huolellisuutta hygienian (mm. käsien pesu) osalta, välttämään osallistujien keskinäistä fyysistä kontaktia sekä pitämään vähintään metrin etäisyys osallistujien välillä. Lisäksi urheilijoita tulee ohjeistaa, että harjoituksiin ei pidä tulla, jos on minkäänlaisia flunssan oireita tai epäilys koronavirukselle altistumisesta.

Kuntien liikuntatoimien koronalinjaukset
Keplin toiminta-alueen kunnista suurin osa on jo tehnyt päätöksen kunnan liikuntaryhmien laittamisesta tauolle. Liikuntapaikkojen osalta päätöksiä tehdään kunnissa parhaillaan. Esimerkiksi Kokkolan kaupungin liikuntapaikoissa, kirjastoissa ja nuorisotiloissa ei toistaiseksi järjestetä ohjattua toimintaa. Tilat ovat auki, mutta niiden käyttöä suositellaan välttämään. Viikonlopun ohjatut liikuntatapahtumat perutaan. Myös monet urheiluseurat ovat suositelleet harjoitus- ja kilpailutoiminnan rajoittamista.
Terveysvalvonnan ohjeen mukaisesti Uintikeskus Vesiveijarin ryhmätunnit, muun muassa allasvesijumpat, uimaopetus, vauvauinti ja urheiluseurojen vuorot, on toistaiseksi peruttu. Myös muissa kunnissa kannattaa olla suoraan yhteydessä kunnan liikuntapalveluihin.

Keplin tapahtumat
Keski-Pohjanmaan Liikunnan omat tapahtumat (kts. Kokkola City Runin tiedote alla) ja koulutukset toukokuulle asti on peruttu tai siirretty Tapahtumat tullaan järjestämään myöhemmin uudelleen tai korvaamaan ne osittain etätilaisuuksina esim. skypen tai teamsin välityksellä. Tapahtumiin ilmoittautuneita informoidaan vielä asiasta erikseen.

Keski-Pohjanmaan urheiluakatemian ohjeistukset (päivitetty 14.3.2020 klo 13.15):
- Maanantaiaamuna vielä kokoonnutaan, mutta sen jälkeen (ke 18.3.2020 alkaen) siirrytään omatoimiseen harjoitteluun koronaviruksen leviämisen
ehkäisemiseksi.
- Valmentajat seuraavat urheilijoittensa harjoittelua vaativat urheilijalta raportin siitä miten ovat aamuisin harjoitelleet,jotta voimme myöntää
opiskeluun liittyvät kurssimerkinnät.
- Sairaana tai flunssaoireisena ei harjoitella edes omatoimisesti.
- Lajivalmentajan tulee tiedottaa urheilijalla siirtymisestä omatoimiseen harjoitteluun ja seurata etänä urheilijan harjoittelua.
- Noudatamme kaupungin linjaa ja yritämme omalta osaltamme hidastaa koronaviruksen leviämistä.
- Koulut ovat toistaiseksi auki, joten akatemiakin toimii. Tosin ottaen huomioon seurojen ja perheiden päätökset.
- Uimaliin ratavuorot on peruttu akatemiankin osalta.

Tilanne muuttuu jatkuvasti ja päivitämme tätä ohjetta tilanteen mukaan.
Lisätietoja urheiluakatemian koordinaattorilta, Timo Virolainen, s-posti: timo.virolainen(a)kepli.fi, puh. 044-7809 152

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiedote 13.3.2020:

XIV KOKKOLA CITY RUN –TAPAHTUMA SIIRTYY LOPPUKESÄÄN / ALKUSYKSYYN!

Suomen hallitus on suosittanut eilen torstaina 12.3.2020, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka koronavirusepidemian vuoksi. Tästä syystä myös perjantai-illalle 15.5.2020 suunniteltu reilun parin tuhannen hengen liikuntatapahtuma joudutaan siirtämään loppukesään / alkusyksyyn.
Uusi ajankohta on loppukesän tai alkusyksyn perjantai-ilta. Ennakkoon maksetut osallistumismaksut siirtyvät automaattisesti uudessa ajankohdassa järjestettyyn tapahtumaan tai vaihtoehtoisesti ne voidaan siirtää täysimääräisesti vuoden 2021 tapahtumaan, joka järjestetään näillä näkymin 7.5.2021.
Siirrosta johtuen tapahtumajärjestelyihin tulee muutoksia, jotka vaikuttavat väistämättä myös seurojen kanssa suunniteltuihin yhteistyökuvioihin.
Keski-Pohjanmaan Liikunta pahoittelee tapahtuman siirtymisestä aiheutunutta haittaa osallistujille, kumppaniseuroille ja yritysyhteistyökumppaneille mutta kannustaa samalla tapahtumaan tulijoita liikkumaan, lenkkeilemään ja kohottamaan kuntoaan
omatoimisesti - ulkona luonnossa !

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitetty 13.3.2020 klo 12.30

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry (Kepli) noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön sekä ulkoministeriön linjauksia leirien ja muiden tapahtumien järjestelyjen suhteen koronavirus covid-19 -epidemiatilanteessa. Toistaiseksi Suomi on epidemian rajausvaiheessa. Covid-19 tartuntariski Suomessa on pieni eikä ihmisten maahantuloa tai kokoontumista tapahtumiin rajoiteta.

Kepli tekee tiivistä yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa koronavirustilanteen seurannassa. Epidemiatilanne on julistettu pandemiaksi WHO:n osalta ja tilanne muuttuu jatkuvasti ja kansainväliset tutkimusryhmät tuottavat viruksesta päivittäin uutta tietoa. Siksi lähitulevaisuuden tilannetta, saati vaikutusta kevään Kokkola City Run-tapahtumaan sekä loppukesän leiri- tai muihin tapahtumiin on mahdotonta ennustaa. Kepli seuraa tilannetta ja päivittää ajantasaista tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista kotisivuillaan.

- Peruutamme tai siirrämme kaikki suuremmat maaliskuulta toukokuulle sovitut suuret yleisö -ja koulutustilaisuudet myös toukokuulta ja osan siirrämme alku syksyyn. Esimerkiksi Kalajoelle suunniteltu "Nuoren urheilijan terveys"-ilta siirretään toukokuulle. Myös "Valmentajalla on väliä" -seminaari siirretään alkusyksyyn. Suunnitelmia on jo tehty ja niitä tarkennetaan koko ajan kun saamme lisäinformaatiota, kertoo aluejohtaja Petri Harsunen Keplin toimintaan torstai-aamupäivällä tehdyistä linjauksista.

- Ennakkkoon tilattujen pienryhmäkoulutuksien ja pienempien tapahtumien osalta mietimme tilaajan kanssa niiden siirtämistä. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota kouluttajan terveydentilaan sekä koulutusten vastuulliseen järjestämiseen mm. desinfiomalla koulutuksissa käytettävät liikuntavälineet. Lisäksi koulutukseen osallistujia informoidaan erillisellä ohjeella.

Lisätietoja

Petri Harsunen, aluejohtaja, petri.harsunen(a)kepli.fi, puh. 0400-365 607

Linkki THL:n sivuille: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Linkki Soiten kotisivuille: https://soite.fi/soite-tiedotteet?calendar_kpshp-Tiedotteet=795


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat