Liikunnan aluejärjestöt ja Kouluviestikarnevaalisäätiö yhteistyöhön
25.5.2020 9:08 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Suomenkielinen kouluviestikarnevaalisäätiö on perustettu vuonna 2015

Liikunnan Aluejärjestöt ovat merkittäviä lasten ja nuorten liikuttajia. Niiden tehtäviin kuuluu kannustaa koululaisia monipuoliseen liikuntaan edistämällä yhteisöllisyyttä ja herättäen iloa ja riemua. Reilun pelin hengessä. Koulut ja kouluympäristö nähdään tärkeinä toimintakenttinä.
Siksi Liikkuva koulu on ollut yksi merkittävä yhteistyötaho.

Viime aikoina Liikunnan Aluejärjestöjen ja Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiön välinen yhteistyö on lisääntynyt ja sille haetaan parhaillaan lisää ulottuvuuksia.

Hyvänä esimerkkinä toimii ruotsinkielisten koulujen Stafettkarnevalen, joka on ollut menestystarina vuodesta 1961 lähtien. Noin 8000 ruotsinkielistä koululaista kokoontuu joka kevät riemuitsemaan yhdessä Olympiastadionille, ja jo sitä ennen valmisteluissa ja harjoituksissa. Stafettkarnevalenin arvot koululaisten hyvinvoinnille, jaksamiselle ja oppimiselle ovat ilmeisiä. Vaikutukset heijastuvat myös Suomen kansanterveyteen, työelämään ja urheiluun.

Parhaillaan selvitetään suurtapahtuman järjestämisen edellytyksiä Olympiastadionilla toukokuussa 2021. Sen puolesta Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiö ja Liikunnan Aluejärjestöt tulevat toimimaan.

- Maamme suomenkielisissä kouluissa kannattaa ryhtyä suunnittelemaan osallistumista. Lisäksi olisi hyvä osallistua alueelliseen tai paikalliseen Kouluviestikarnevaaliin jo tulevana syksynä. Koronaepidemian takia kaikki tälle keväälle suunnitellut alueelliset ja paikalliset tapahtumat järjestetään vasta syksyllä. Olympiastadionin tapahtumaa voi suunnitella yhdistettäväksi vaikkapa leirikouluihin, kannustaa Kouluviestikarnevaalisäätiön toiminnanjohtaja Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta.

Lisätietoja:

Lisätietoja paikallisista ja alueellisista tapahtumista säätiön nettisivuilta www.kouluviestikarnevaali.fi

Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiö

PUHEENJOHTAJA
Håkan Nordman
050-512 2392
hakan.nordman@vaasa.fi

TOIMINNANJOHTAJA
Riitta Pääjärvi-Myllyaho
040-522 7971
riitta.paajarvi@kouluviestikarnevaali.fi TAI
riitta.paajarvi@edu.vaasa.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat