Seurantatutkimus kuntien liikuntatoiminnan edellytyksistä käynnistyy
9.6.2020 14:20 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry on yhdessä Keski-Pohjanmaan liiton kanssa käynnistämässä Haaga-Helian liikunnanamk-opiskelija Anna Holopaisen kanssa tutkimus-opinnäyteyhteistyötä kuntien liikuntatoimen tilanteesta Keski-Pohjanmaalla.

Tutkimuksen aiheena on alustavasti liikunnan harrastamisen ja seuratoiminnan edellytykset Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueen kunnissa. Tutkimuksen aineistoa kootaan ja kerätään etukäteen eri lähteistä sekä loppukesällä toteutettavilla liikuntavastaavien haastatteluilla .
Alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta valmistuva tutkimus on samalla vertaileva tutkimus kahteen aiemmin tehtyyn kuntatutkimukseen vuosilta 2002 (”Liikunnan ja urheilun edellytykset ja yhteiskunnallinen merkitys Keski-Pohjanmaalla”, tekijä Petri Harsunen, Vierumäki Haaga-Helia) ja ”Maakunnallinen liikuntakartoitus 2012” (tekijä Kaj Sjöholm, Arcada).

Haastatteluaineisto on tavoitteena kerätä elokuun aikana. Tutkimuksen tekijä AMK-opiskelija Anna Holopainen lähestyy kuntien liikuntavastaavia sähköpostilla ja/tai puhelimitse loppukesän aikana ja sopimaan kullekin kunnalle sopivan haastatteluajan.

Keski-Pohjanmaan liitto on päivittämässä alueellista liikuntasuunnitelmaa ja hyvinvointistrategiaa, jossa tutkimuksessa kerättyä tietoa on tarkoitus hyödyntää.

- Toivomme luonnollisesti, että tutkimushaastatteluihin suhtaudutaan myönteisesti ja avoimesti, jotta saamme kattavan ja vertailevan tutkimusaineiston Keplin toiminta-alueen eri kunnista, Keplissä opinnäytetyötä ohjaava aluejohtaja Petri Harsunen kertoo.
- Uskomme, että tutkimuksella voi olla merkitystä ja vaikuttavuutta liikunnan ja urheilun asemaan ja sen kehittymiseen Keski-Pohjanmaan Liikunnan alueella ja sen kunnissa lähivuosina, uskovat Holopainen ja Harsunen yhdessä.

Tutkimusterveisin ja rentouttavaa kesän jatkoa!

Lisätietoja: Anna Holopainen, liikunnanohjaaja-amk opiskelija, anna.holopainen(a)myy.haaga-helia.fi
Keski-Pohjanmaan Liikunta: Petri Harsunen, aluejohtaja, 0400-365 607, petri.harsunen(a)kepli.fi
Keski-Pohjanmaan liitto: Anne Sormunen, yhteyspäällikkö, 040 6845 997, anne.sormunen(a)keski-pohjanmaa.fi


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat