Valtakunnallinen Harrastusviikko toteutuu Nivalassa kolmatta kertaa
20.8.2020 14:18 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Harrastusviikko toteutuu Nivalassa jo kolmatta kertaa

Valtakunnallinen harrastusviikko toteutuu 2020 kolmatta kertaa ja Nivalan kaupunki on ollut mukana yhtä monesti. Nivalan hyvinvointikoordinaattori Meri Vähäkangas ei koe harrastusviikon järjestelyitä työlääksi.

- Kutsun seurojen edustajat yhteiseen suunnittelupalaveriin, jossa suunnitellaan viikolle ohjelmaa. Minä kokoan seurojen suunnitelmat lukujärjestykseksi. Seurat ovat itse aktiivisia ja huomanneet viikon olevan tehokas tapa markkinoida omaa toimintaa.

Harrastusviikon tavoitteena on löytää jokaiselle lapselle mieluinen harrastus. Harrastus voi siis liittyä liikkumiseen, kulttuuriin tai vaikka autoihin.

- Meillä on erittäin hyviä kokemuksia harrastusviikon tavoittavuudesta ja uusien harrastusmuotojen löytämisestä. Viime vuonna paikallinen vapaapalokunta halusi aloittaa junioritoiminnan, he järjestivät harrastusviikolla tutustumispäivän ja VPK:n junioriryhmä olikin tämän päivän jälkeen täynnä. Tänä vuonna mukaan on saatu myös paikallinen moottoriurheilukerho.

Harrastusviikko voidaan organisoida erilaisissa kunnissa eri tavoin. Tapahtumat voivat sijoittua koulupäivään tai sen jälkeen.

- Meillä harrastusviikon tapahtumat sijoittuvat iltaan, sillä pienissä seuroissa ihmiset ovat töissä päivisin. Kouluilla jaetaan harrastusviikon oppaat ja harrastuspassi, johon saa viikon ajalta kerätä leimoja ja osallistua liikunnallisiin arpajaisiin.

Harrastusviikko on yksi tapa tiivistää kunnan ja 3. sektorin yhteistyötä. Hyvä yhteistyö mahdollistaa erilaisten toimijoiden kuulemisen ja vastaavasti laadukkaan järjestötoiminnan kunnassa. Nivalassa yhteistyötä 3. sektorin toimijoiden kanssa tehdään aktiivisesti.

- Vuosittain järjestetään harrastusmessut, joissa erilaiset toimijat pääsevät esittelemään toimintaansa, lisäksi kunnassa on säännöllisesti järjestöillat sekä seuratapaamiset. Aktiivinen järjestöyhteistyö on mahdollistanut myös monia muita hyviä yhteistyömalleja, kuten yhteistyön ehkäisevän päihdetyön eteen.

Nyt myös sinun kuntasi voi lähteä mukaan harrastusviikkoon, joka järjestetään 7.-13.9.2020. Tänä vuonna ilmoittautumisia ei erikseen kerätä, joten nyt on aika lähteä mukaan matalalla kynnyksellä! Lisätietoja ja tukea harrastusviikon järjestelyihin saat aluejärjestöstäsi.
   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat