Keskipohjalainen urheilu saa oman kunniagallerian
14.4.2021 11:37 Uutiset / Keski-Pohjanmaan Liikunta

Kunniagalleria julkaistaan Urheilugaalassa 17.4.2021

Keski-Pohjanmaan Liikunta ja Keskipohjanmaa-lehti perustavat keskipohjalaisen urheilun kunniagallerian, johon ensimmäiset valinnat julkistetaan lauantaina 17.4. järjestettävässä Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Keski-Pohjanmaan urheilun kunniagalleria on kunnianosoitus maakunnan urheilun sankareille ja merkkihenkilöille. Kunniagalleriaan nimetään henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut poikkeuksellinen merkitys maakunnan urheilun kehittämisessä tai historiassa.

Kunniagalleriaan nimetään urheilu-uransa päättäneitä Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminta-alueen eli maakuntaviestialueen urheilijoita tai alueella urheilu-uransa aloittaneita urheilijoita, urheiluvaikuttajia ja muita merkittäviä toimijoita. Nimeämiskriteereihin kuuluu, että urheilijoiden aktiivisen kilpauran tulee valintahetkellä olla päättynyt.

Lauantaina Keskipohjanmaan verkossa suorana striimattavassa Urheilugaalassa julkistetaan ensimmäiset kymmenen kunniagalleriaan valittua henkilöä.

Vuosittain galleriaan nimetään 3­-5 uutta henkilöä. Valinnat tekee raati, johon kuuluu Keskipohjanmaa-lehden ja Keplin edustajia. Valinnat julkaistaan Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Kunniagalleria ilmestyy kevään aikana myös Keskipohjanmaan verkkosivuille, jossa tarkemmin esitellään valittujen henkilöiden saavutuksia.

- Urheilun kunniagalleria sopii erityisen hyvin Keskipohjanmaa-lehden henkeen. Urheilussa menestyminen edellyttää usein uhrauksia ja sinnikkyyttä. Urheilijat ovat myös lasten ja nuorten esikuvia. Nämä ovat tärkeitä arvoja nykyäänkin, sanoo Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

- Olen Keplin edustajana erittäin tyytyväinen Keskipohjanmaan kanssa syntyneeseen yhteistyöhön kunniagallerian perustamisessa. Urheilugaalaan syntyy uusi urheiluhistoriaamme liittyvä perinne. Keskipohjalainen urheilu saa gallerian myötä lisää arvostusta sekä sen menestyjät ansaitsemaansa kunnioitusta, iloitsee aluejohtaja Petri Harsunen Keski-Pohjanmaan Liikunnasta.


   
Keski-Pohjanmaan Liikunta
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Tapahtuma
 
 Seminaari
Kategoriat